Általános Szerződési Feltételek

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek a Corvus Kft., mint vállalkozás tulajdonában és üzemeltetésében álló www.szakacskabat.hu honlapon keresztül történő megrendelésre, vásárlásra, elektronikus szerződésre vonatkoznak.

A szakacskabat.hu webáruház böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a webáruház használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért. A szerződés nyelve magyar.

  

Szolgáltató

A webáruház szolgáltatója a Corvus Kft. (továbbiakban: szolgáltató).

A szolgáltató székhelye: 2100 Gödöllő, Szilhát utca 41. (ezen a címen üzlet nem működik)

A szolgáltató levelezési címe: 2100 Gödöllő, Pf. 203.

Adószám: 104063662-13

Bankszámlaszám: 65100266-11027896

Számlavezető pénzintézet: Pátria Takarékszövetkezet

Cégjegyzékszám:13-09-065842

Bejegyezve: Pest Megyei Bíróság, mint cégbíróság által

E-mail cím: vevoszolgalat@szakacskabat.hu

Kapcsolattartó neve: Simon Gábor

Tárhely szolgáltató neve, székhelye: TeraHost Kft. 2220 Vecsés, Kinizsi utca 73.

Tárhely szolgáltató e-mail címe: info@teratarhely.hu

   

A vásárlás menete

A megrendelések leadása a szakacskabat.hu webáruházban kizárólag az áruház online felületén lehetséges. Telefonon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el.

A megrendelés leadása regisztrációhoz kötött. A webáruházban leadott megrendelést a szolgáltató csak akkor tudja befogadni, ha a vásárló a regisztrációs és vásárlási oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. A hibásan vagy nem kellő részletességgel megadott címzési adatok esetén felmerülő szállítási vagy egyéb többletköltség a vásárlót terheli.

A megrendelésről minden vásárló automatikus visszaigazolást kap elektronikus formában (e-mail-ben) 24 órán belül. Az e-mail üzenet tartalmazza a megrendelt termék megnevezését, darabszámát, a választott fizetési módot és a vevő adatait, a termék vételárát és más esetleges díjakat, pl. a szállítási költség díját. A visszaigazolás nem jelenti a vásárló vételi ajánlatának elfogadását.

A szerződés csak akkor tekinthető megkötött szerződésnek, amikor a szolgáltató a megrendelés lezárásakor tájékoztató e-mailt küld, amelyben értesíti a vevőt a csomag futárszolgálatnak történő átadásáról, a szállítás vagy átvétel várható időpontjáról.

Amennyiben a megrendelő a megrendelésében téves adatot adott meg a rendelés korrigálása érdekében kérjük, hogy a rendelés leadását követően mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot a vevoszolgalat@szakacskabat.hu email címen.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy hiába mutat a készletrendszer valamely termékből raktárkészletet, ha azt a csomagolás alkalmával minőségi hibásnak vagy sérültnek ítéljük, akkor nem kerül kiszállításra vásárló részére. A szolgáltató ilyenkor az esetlegesen előre átutalt ellenértéket 8 napon belül visszautalja. A visszautalással kapcsolatosan a vevőt semmilyen többletköltség nem terheli.

Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy termékeink jellemzőit pontosan jelenítsük meg, beleértve a színeket is. A látott színeket ugyanakkor a vásárló számítástechnikai rendszere határozza meg, és nem tudjuk garantálni, hogy a számítógép pontosan jeleníti meg a színeket.

  

Árak

Az oldalon feltüntetett árak minden esetben bruttó árak és forintban értendők. A szállítási költséget a termékek ára nem tartalmaz.

A szolgáltató az árváltoztatást jogát fenntartja, rendeléskor azt az árat vesszük figyelembe, amely a rendelés pillanatában a honlapon szerepelt.

  

Szállítási feltételek, határidők

A csomagok várható szállítási határideje 2-3 munkanap, bizonyos termékek esetében azonban ez hosszabb idő is lehet (5-7 munkanap).

A vásárló a rendelés leadásakor az alábbi kiszállítási módok közül választhat:

   

MPL Futárszolgálat

MPL futárszolgálattal történő szállítás esetén a szállítási költségek díja belföldre:

0 - 20.000 Ft közötti megrendelés esetén 1.320 Ft

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a házhozszállítás INGYENES.

Utánvétesen feladott csomgok esetében az utánvét beszedés díja +300 Ft.

 

Mivel a futárszolgálat által a kiszállítás 08:00 - 17:00 óra között történik, ezért arra kérjük a vásárlókat, hogy szállítási elérhetőségnek napközben is elérhető címet, például munkahelyi címet és átvevő nevet, mobiltelefonszámot legyenek kedvesek megadni. Ha a futár nem talál senkit a címen, értesítést hagy és a rákövetkező napon újra megkísérli a kiszállítást.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja megrendelőt terheli, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.

A vásárló köteles átvételkor a csomag sértetlenségét ellenőrizni és az átvételi elismervényt aláírni. Amennyiben a csomagolás sérült jegyzőkönyvben kell rögzíteni a hibát.

 

Külföldi címre történő szállítást webáruházunk nem vállal.

 

Átvétel Foxpost terminálokban (Foxpost csomagautomatákba történő kiszállítás átmenetileg szünetel)

A  Foxpost egy innovatív csomag átadó-átvevő rendszer. A Foxpost terminálok országszerte bevásárlóközpontoknál, benzinkutaknál, élelmiszer áruházaknál vannak elhelyezve, hogy biztosítva legyen az állandó és biztonságos hozzáférés a nap 24 órájában, a hét minden napján. A Foxpost terminálok előnye, hogy nincs sorban állás, adminisztráció vagy futárra várás. Nézd meg az alábbi linken hol van a számodra legkényelmesebben elérhető Foxpost terminál!

Amint a csomagod megérkezett a kiválasztott terminálra, SMS-ben kapsz értesítést az egyedi nyitókódról. Ezután bármikor átvehető a csomagod, de csak az SMS elküldésétől számított 72 órán belül. Amennyiben utánvétes fizetést választottál a Foxpost terminálon kizárólag bankkártyával tudod kifizetni a csomagod ellenértékét, készpénzes fizetésre sajnos nincs lehetőség.

További információt erről a lehetőségről a Foxpost oldalán olvashatsz.

A Foxpost terminálokon keresztül történő szállítás díja:

0 - 20.000 Ft közötti megrendelés esetén 990 Ft/csomag

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a házhozszállítás INGYENES.

 

Fizetés

A megrendelési folyamat során a vásárló az alábbi fizetési módok közül választhat:

  

Banki átutalás  (előre utalás)

Vevő a rendelését követően a megrendelt termékek ellenértékét és a felmerülő szállítási költségek díját előre átutalja az alábbi bankszámlaszámra:

Pátria Takarékszövetkezet 65100266-11027896

A kedvezményezett neve: Corvus Kft.

A közleményben kérjük feltüntetni a rendelés számát, melyet rendelés visszaigazoló e-mail tartalmaz.

Egy rendelés akkor számít kifizetettnek, amikor a rendelés ellenértéke beérkezett számlánkra. Amennyiben Vevő ezt a fizetési módot választja, úgy a rendelés leadásától számított 1 héten belül van lehetősége a tranzakció lebonyolítására, ellenkező esetben a rendelés lemondottnak minősül és törlésre kerül.

  

Utánvét

MPL futárszolgálattal történő kézbesítés esetén a Vevő (Címzett) a csomag átvételekor fizeti ki a megrendelt termékek + a szállítási díj együttes összegét a futárnak.

Foxpost terminálra történő kézbesítés esetén a terminálnál bankkártyával történik a termékek és a szállítási díj együttes összegének a fizetése. A termináloknál készpénzzel történő fizetés nem lehetséges.

  

Bankkártyás fizetés

Webáruházunk részére a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. (Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013.) Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk a Barion Zrt. fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül az általuk üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán. Webáruházunk az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nem jut birtokába, abba betekintést nem nyer.

Áruházunkban az alábbi kártyatípusokkal fizethet: MasterCard, Maestro,Visa, Visa Electron, American Express

 

Hibás teljesítés

Amennyiben a vásárló nem azt a terméket kapta meg, amit megrendelt, vagy a kiküldött termék hibás, úgy kérjük, ezt telefonon vagy e-mailben haladéktalanul jelezze vevőszolgálatunk számára. A hibás árut minden esetben díjmentesen kicseréljük. Hibás teljesítés esetén a vevő elállhat a vásárlástól vagy kérheti a hibás termék cseréjét.  A hibás termék cseréje estén a termék visszaszállítását - a vevővel való egyeztetés után a szolgáltató szervezi, illetve ő állja az azzal kapcsolatos minden költséget.

Amennyiben elérhető a termék, a kicserélt árut a hibás tétel visszaérkezését követő 3 munkanapon belül feladjuk. Amennyiben nincs raktáron a termék, a visszaküldött termék árát visszautaljuk a vásárló részére, amennyiben más termék nem szerepelt a kosarában, akkor a szállítási díjat is visszautaljuk a vásárló részére.

 

Elállás joga

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 napon belül. Kézhezvételnek házhoz szállítás esetén a futártól való átvétel napját, személyes átvételnél a pénztárbizonylat kiállításának időpontját értjük. Az elállási határidő a kézhezvételtől számított 14 nap elteltével jár le. A vásárló az elállási jogát a szerződés megkötésének a napja (a rendelés leadásának a napja) és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

Elállás esetén a vásárló az elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postán vagy elektronikus úton küldött levél formájában az alábbi címre:

Corvus Kft. 2100 Gödöllő, Szilhát utca 41.

e-mail: vevoszolgalat@szakacskabat.hu

Elállási nyilatkozat minta letölthető itt.

A Megrendelő határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Elállás esetén a vásárló a terméket sértetlen – külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes – állapotban a Megrendelő nevének feltüntetésével köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül saját költségén visszaküldeni a Corvus Kft. 2100 Gödöllő, Fürdő utca 19. szám alatti címére.

A termék ellenértékét, valamint a szállítási költséget (ha volt) legkésőbb a visszaszolgáltatási kötelezettség teljesítését követő 14 napon belül térítjük vissza utalással, a vásárló által megadott bankszámlára.

Szállítási költséget a teljes rendeléstől való elállás esetén térítünk vissza, ha az elállással érintett termékekkel együtt más olyan termék is kiszállításra került amely tekintetében a vásárló nem élt elállási jogával a szállítási költség nem kerül visszatérítésre.

Az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaküldésének közvetlen költségét a Megrendelő viseli. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

  

Szavatosság, garancia

Jótállás, termékszavatosság, kellékszavatosság tekintetében a Polgári törvénykönyv, a 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet és a 45/2014. (II.26) Kormányrendelet előírásai az irányadók.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint az általunk forgalmazott munkaruházati termékekre 12 hónap kellékszavatosságot biztosítunk. A hibás termékeket ez idő alatt a hiba mértékétől függően javítjuk vagy cseréljük, amennyiben Ön a terméket rendeltetésszerűen, ruházatba belevarrott kezelési útmutatót követve használta. Amennyiben a hibás termék nem javítható és nem is cserélhető, a vevő kérheti a vételár visszatérítését vagy a termék árát levásárolhatja áruházunkban.

A nem rendeltetésszerű használatból származó kárért felelősséget nem vállalunk.

Kérjük, amennyiben a rendelt termékkel kapcsolatosan minőségi kifogása van, írásban jelezze azt a vevoszolgalat@szakacskabat.hu e-mail címen, és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot a további teendőket illetően. A hibás árut minden esetben a Vevő saját költségén köteles visszajuttatni Vevőszolgálatunkra. A visszaküldött termék mellé minden esetben kérjük csatolni a termék vásárlásakor kapott számla másolatát és a hiba rövid leírását. Utánvétes csomagot nem áll módunkban átvenni.

   

Panaszügyintézés

Amennyiben a vásárlónak a teljesítéssel kapcsolatban valamilyen kifogással szeretne élni, panaszát a vevoszolgalat@szakacskabat.hu e-mail címen, vagy levél útján közölheti.

Az írásbeli panaszt az webáruházunk 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

A Szolgáltatóval szemben felmerülő vitás ügyek (fogyasztói jogvita) rendezése érdekében a vásárló kezdeményezheti békéltető testület eljárását. A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése.

A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület:

Pest Megyei Békéltető Testület

1119 Budapest, Etele út 59-61. II. em. 240

Telefon/Fax: (+36-1) 269-0703

E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Valamennyi, az országban működő békéltető testület jegyzéke elérhető itt.

 

Online vitarendezési platform

Az Európai Bizottság létrehozott egy vitarendezési platformot, melyen keresztül lehetőség nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat a vásárlók ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást.

Az online vitarendezési platform a következő linken érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/

   

Hírlevél

Amikor a vásárló a weboldalon regisztrál lehetősége van feliratkozni hírlevél szolgáltatásunkra.

A vásárló bármikor leiratkozhat a Hírlevél szolgáltatásunkról az erre szolgáló linkre kattintva vagy a vevőszolgálatnak eljutatott e-mailben jelezheti ezen szándékát.

 

  

Adatkezelési szabályok

A szolgáltató célja, hogy a lehető legteljesebb mértékben biztosítsa a weboldalon regisztrált felhasználók személyes adatainak védelmét. A Szolgáltató a regisztráció során megadott adatokat bizalmasan kezeli figyelemmel az 1992. évi LXIII. adatvédelemről szóló törvényre. Arra az esetre, ha a szerződés teljesítéséhez a Szolgáltató harmadik személyt vesz igénybe (futárszolgálat), a vásárló felhatalmazza a Szolgáltatót, hogy ezen harmadik személy részére, a harmadik személy által ellátandó feladat elvégzéséhez szükséges adatokat kiadja.

A vásárló az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos további jogait és jogorvoslati lehetőségeit az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. Törvény tartalmazza.

  

Egyéb rendelkezések

 A Corvus Kft. jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket bármikor, egyoldalúan módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően leadott megrendelésekre alkalmazandók.

 

A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a Webáruházon, előzetes figyelmeztetés nélkül. 

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2018. április 27.